Göra egen hemsida – en gratis
steg-för-steg guide

Gör din egen hemsida! Du behöver inte ha några speciella förkunskaper eller kunna något om kodning. Följ bara vår gratis steg-för-steg guide där vi går igenom precis hur man gör från start till färdig hemsida. Vi avslöjar vilka verktyg som är de bästa och vi delar med oss av våra absolut bästa tipps som vi snappat upp under våra 20 år i branschen. Med vår guide lär du dig bygga din hemsida på samma sätt som man gör på en professionell webbyrå.

Urklipp ur guiden göra egen hemsida själv

Hur du gör egen hemsida själv

Ok, så du har funderat på om du inte egentligen skulle kunna göra din egen hemsida själv? Det borde väl inte behöva vara så svårt, eller hur? Istället för att betala dyra pengar och lägga tid på att försöka förklara hur du vill ha det borde det väl vara bättre att ta saken i egna händer och själv göra din hemsida precis så som du vill ha den? Ja, du tänker helt rätt! Och med bara lite hjälp i rätt riktning och med rätt verktyg så är vi övertygade om att du kan göra en jättesnygg hemsida på egen hand. Fördelen är då också att du själv har full koll på hur din hemsida fungerar så att du sedan lätt kan redigera och uppdatera den vartefter behov uppstår.

Detta kommer du lära dig att göra

Resultatet av guiden Göra egen hemsida själv

(Klicka för att se sidan live)

Så hur gör man då för att komma igång?

Vi kan hålla med om att det kan vara lite utav en djungel där ute och att det kan vara svårt att veta vad man ska välja och hur man ska börja. Till att börja med kan det vara bra att vara på det klara med vad exakt det är man behöver för att kunna göra sin egen hemsida. Man behöver först och främst en domän. Denna registrerar man lämpligen på ett webbhotell tillsammans med ett hostning-paket där man köper sig plats på deras servrar så man har någonstans att lägga den blivande hemsidan. Sedan behöver man något form av system för att bygga hemsidan, ett så kallat CMS, vilket för de allra flesta är synonymt med WordPress. Om du sedan inte är en mästerkodare (vilket vi förmodar att du inte är eftersom du läser den här artikeln) så kommer du behöva ett WordPress tema som gör så att du enkelt kan bygga upp din sida med drag & drop element och on-site-editing.

Optimala uppsättningen för att göra egen hemsida

Efter att genom åren ha jobbat med en uppsjö av olika hostning-bolag, webbverktyg och WordPress-teman är vi nu övertygade att vi hittat den optimala kombinationen. Det vi rekommenderar, och som vi använder oss av för att bygga exempelsidan i guiden, är följande:

Webbhotell:
Webbhotell Oderland
CMS:
WordPress
WordPress tema:
Divi Theme

Givetvis finns det många andra varianter du kan välja också och inte sagt att de behöver vara dåliga på något vis. Men efter att på ett eller annat sätt kommit i kontakt med de flesta av dem kan vi vara säkra på vår ska när vi säger att just denna uppsättningen kommer att passa perfekt för den stora majoriteten.

Även om vi alltid rekommenderar att man gör sin hemsida i WordPress så kan det av olika anledningar finnas tillfällen då man helt enkelt inte har tiden eller förmågan att sätta sig in i hela processen. Då är det näst bästa alternativet att välja någon av de färdiga ”allt-i-ett” lösningar som finns för att bygga hemsidor. Och då skulle vi i första hand rekommendera Webnode som är en av de allra största och i många aspekter också den bästa. Men även den svenska Hemsida24 är ett alternativ som helt klart kan vara värd att titta närmare på.

Välj hur mycket du vill göra själv

För dig som väljer att göra hemsidan i WordPress och vill börja från början så startar vi guiden med att nogsamt gå igenom de olika beståndsdelarna och precis hur man gör för att registrera och installera alla de nödvändiga komponenterna. Om du är mindre intresserad av registreringen så har vi satt ihop ett färdigt startkit. Då får du allt det du behöver färdiginstallerat och klart och dessutom till ett förmånligare pris. Du kan sedan hoppa över hela registreringsdelen av guiden och gå direkt till där det roliga börjar, att bygga själva hemsidan. Skulle du vilja ha ännu mera hjälp och få en helt färdig hemsida levererad så kan vi numera även erbjuda det till ett bra pris. Välj nedan hur du vill göra.

Gratis guide

Först går vi igenom steg-för-steg hur man registrerar och installerar alla nödvändiga komponenter och sedan precis hur man gör för att bygga en hemsida.

Guiden innehåller:

Registrera domän
Registrera webbhotell
Installera WordPress
Installera WordPress tema
Att bygga hemsida

Pris:

0 kr

Populärast

Komplett startkit

Komplett webbhotellspaket där vi sköter all registrering och installering helt kostnadsfritt och ger dig dessutom en lägre månadskostnad än om du registrerar själv.

Innehåller:

Domän
Hosting hos Oderland
WordPress
Divi Theme
Guide Att bygga hemsida

Pris:

199 kr/mån

Färdig hemsida

Webbhotellspaketet + att vi skapar en komplett färdig hemsida med hjälp av WordPress och Divi enligt dina önskemål.

Innehåller:

Domän
Hosting hos Oderland
WordPress
Divi Theme
Utformning av hemsida

Pris från:

5990 kr

+199 kr/mån

Priser exkl. moms